Zvodné pery podľa Daniely Christovej

Líčenie pier. Správne líčenie pier. Pekné pery. Daniela Christová a líčenie pier.

Ako si vytvoriť zvodný symbol ženskosti, teda krásne a tvarované pery, nám prezradila Daniela Christová, profesionálna vizážistka z Beauty Studio Ivana Christová v Bratislave. Okrem popisu v článku si môžete pozrieť aj video návod, kde Daniela prakticky predvádza, ako pery nalíčiť.

Obsah článku:

Čo sú vlastne dokonalé pery?

„Dokonalé pery sú také, ktorých línia je pravidelná, bez rôznych prerušení; šírka hornej pery je takmer rovnaká ako šírka tej spodnej; majú pekný objem; sú pekne vykrojené, bez fľakov a škvŕn; nie sú suché a netrpia žiadnymi zápalmi. Lenže nie každá sa môže pochváliť takýmito prirodzene peknými perami. Avšak bez ohľadu na asymetrickosť, menší objem, škvrny či vráskyexistuje niekoľko trikov, vďaka čomu si k dokonalým perám vieme dopomôcť,“ hovorí Daniela.

1.fáza – zamaskovanie prirodzenej línie pierNávod na líčenie dokonalých pier. Dokonalé pery podľa Christovej. Líčenie pier. Pekné pery

„V prvom kroku zamaskujeme prirodzenú líniu pier korektorom, ktorý rozotrieme aj čosi vyššie nad vlastný nad obrys. Vytvoríme tak podklad, na ktorom ľahšie upravíme ich tvar, šírku a pod.

2.fáza – vytvorenie želaného tvaru kontúrkou

Následne si vytvoríme želaný tvar kontúrovacou ceruzkou. Milujem kontúrky!!! Ak rada často striedate rôzne odtiene rúžov, je dobré ak máte univerzálnu kontúrku vo farbe svojich vlastných pier. Kontúrovacia ceruzka krásne ohraničí pery, zabráni rozpíjaniu rúžu a zabezpečí jeho dlhšiu trvácnosť počas dňa. Ak potrebujeme pery opticky zväčšiť, kontúrujeme ich cca 1 mm nad ich prirodzenou líniou. Postup môžeme zopakovať aj o ďalší milimeter. Kontúrkou vyplníme aj zvyšok pier. Tým zabezpečíme jeho dlhšiu trvácnosť na perách.

3.fáza – rúž a lesk pre výsledný dokonalý efekt

V tretej fáze môžeme aplikovať rúž. Preferujem hydratačné rúže, ktoré nie sú lepkavé a perám dodajú potrebnú vlhkosť aj v zimnom období. Ako bodku na záver pridám lesk, ale len na stred pier, na tzv. „srdiečko“. Takto dosiahneme opticky plnšie pery. Zároveň to slúži aj ako fixácia rúžu. Aktuálne rozmanité trendy prajú rôznym farbám rúžom. A aj Slovenky sa rady s farbami pohrajú. Stále populárnym je zmyselný červený odtieň, no nebudem ho dávať každej dáme len preto, lebo je to IN. Dbám o to, aby moje klientky odchádzali zo salónu spokojné a aby sa cítili vo svojej koži. Preto aj farbu rúžu prispôsobujem typu osobnosti a príležitosti, na ktorú líčim.

Môj tip na záver: „Veľmi rada používam rozjasňovač, ktorý nanášam z vonkajších strán pier jemným vklepávaním. Vďaka rozjasňovaču pery získajú na objeme,“ uzatvára Daniela.

Zinok pre krajšiu a zdravšiu pokožku pier

Pokožka pier je veľmi citlivá. Môžu sa na nej prejaviť známky stresu, oslabenej imunity, veku a pod. Pre dobrý stav pokožky ako takej je prospešný zinok. Tento minerál patrí k stopovým biogénnym prvkom a hoci ho ľudský organizmus obsahuje len 2 až 3 gramy, pre jeho fungovanie je nevyhnutný. Nedostatok zinku na genetickom podklade alebo v dôsledku jeho nedostatočného príjmu v potrave môže viesť k rôznym patologickým zmenám na koži, k jej suchosti, problematickému hojeniu rán a zápalov.

Čo robiť keď máme nedostatok zinku?

Zinok je možné dodať organizmu vhodnou stravou. Bohatým prírodným zdrojom zinku sú ustrice, mäkkýše, sója, huby, strukoviny, nelúpaná ryža či tekvicové semená. Zhoršené životné prostredie a priemyselné spracovanie potravín má za následok, že človek prostredníctvom stravy nedokáže prijať dostatočné množstvo zinku a musí ho dopĺňať špeciálnymi prípravkami. Aby bol zinok prijatý v množstve účinnom pre liečbu, pred výživovými doplnkami uprednostnite lieky, ktorý obsahujú garantovanú koncentráciu zinku a sú tak účinnejšou voľbou pri problémoch s jeho nedostatkom v organizme. Okrem obsahu zinku je však veľmi dôležitý aj nosič, ktorý pomôže organizmu absorbovať zinok v čo najväčšej miere. Veľmi dobrou voľbou je kyselina orotová, ktorá je prírodného pôvodu a efektívne zvyšuje vstrebávanie zinku zo zažívacieho traktu, čím zintenzívňuje jeho účinok na organizmus.

Zdielaj tento článok: